Twee wedstrijden op WK rugby afgelast door naderende tyfoon

De organisatie van het WK rugby heeft twee wedstrijden van zaterdag afgelast. Engeland-Frankrijk en Nieuw-Zeeland-Italië kunnen niet doorgaan in Japan vanwege de naderende tyfoon.

Tyfoon Hagibis wordt gezien als de zwaarste orkaan van het jaar en zal waarschijnlijk vooral zaterdag problemen opleveren in een deel van Japan. Verwacht wordt dat er vooral in Tokio en omliggende steden zware schade wordt aangericht door de harde windstoten en forse regenval.

“De beslissing om wedstrijden te annuleren was geen eenvoudige”, zegt toernooidirecteur Alan Gilpin. “Het besluit is genomen op basis van advies van experts en met het oog op de veiligheid van de teams, het publiek en de medewerkers op het toernooi.”

De wedstrijd tussen Ierland en Samao in Fukuoka wordt ook op zaterdag gespeeld, maar gaat vooralsnog gewoon door. Datzelfde geldt voor het treffen tussen Australië en Georgië op vrijdag.

Naar verwachting levert de orkaan zondag geen problemen meer op. De wedstrijden die dan gepland staan, gaan – afhankelijk van de door de orkaan aangerichte schade – gewoon door. Daar moet uiterlijk zes uur voor aanvang van de duels een beslissing over worden genomen.

“We blijven de situatie in de gaten houden en doen er alles aan om de wedstrijden van zondag door te laten gaan”, aldus Gilpin. De duels die zijn afgelast, worden omgezet in een reglementair gelijkspel.

De Formule 1 ondervindt mogelijk ook hinder van de naderende orkaan. Voor zaterdag worden op het Circuit Suzuka harde windstoten en zware regenval verwacht, waardoor de kans aanwezig is dat de kwalificatie naar zondag wordt verplaatst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *